Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

SEBASTIEN to s novou posilou v pětici rozjíždí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané desky „Quo Vadis“ s názvem „Slzy tvý mámy“. Jestli vám už teď jméno skladby zní povědomě, věřte svému úsudku. Máme tady totiž první cover v historii SEBASTIEN.

https://www.youtube.com/watch?v=6-hMA5akUTs&ab_channel=SmileMusic

Jedná se o poctu skupině OLYMPIC a zároveň dárek k jejím šedesátinám: „Na hudbě OLYMPIC jsem vyrůstal a nesmírně mě ovlivnila. Díky jejich zpěvníku jsem se kdysi naučil hrát na kytaru a z našetřených peněz na svačinu jsem si kupoval jejich CDčka. Pro nás všechny je to zkrátka velká legenda a čeští ROLLING STONES! „Slzy tvý mámy“ je úžasná a naprosto nadčasová píseň, proto jsme se rozhodli složit naším duetem Petrovi Jandovi a skupině OLYMPIC pomyslnou poklonu,“ komentuje lídr kapely George. Skladba je totiž v podání SEBASTIEN exkluzivním duetem s legendárním Láďou Křížkem (CITRON, KREYSON), který – aby těch šedesátek nebylo málo - také nedávno oslavil své šesté kulatiny. Navíc máme dnes příležitost kromě nového singlu Láďovi popřát k narozeninám a Jirkovi, spolu s „hady a štíry", k svátku. Na akustickou kytaru zahostoval Pavel Hanus a doplnil tak svého času Citroňácké trio.

Vokály byly natočeny ve studiu Pavla Hejče (VITACIT), o mix a mastering nahrávky se postaral kdo jiný než Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN). Videoklip vznikal v prostorách pražské Rock Opery, kde George Rain nedávno získal angažmá v několika rolích.

Natáčení klipu se dokonce zúčastnil i sám autor a původní interpret písně Petr Janda a traduje se, že mezi oběma pány - Petrem Jandou i Láďou Křížkem - panovala při natáčení nebývale přátelská atmosféra, což ještě nedávno vypadalo jako naprosto nereálný scénář. Celá deska vychází 28. června u Smile Music records.
 


Publikováno: 25. 04. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie