Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

15. 3. 2024, Plzeň - Parlament

V jednom reportu jsem poznamenal, že jednou z mnou na koncertech nejnavštěvovanějších kapel jsou ELYSIUM, nyní doplním, že F.O.B. jsou můj Top nejčastěji viděných kapel a hlavně u nich doma, v Táboře na Žižkově vraždicím palcátě. Tentokrát jsem na ně zavítal do plzeňského Parlamentu, do kterého v poslední době mířím docela často.

HANTA byla služebně nejmladší, ale věkově nejstarší banda (průměr jím kazil jen bubeník) z nesvaté trojice pátečního večera. HANTA zaujala svým podáním thrashe, který po hrubé vokální stránce směřoval i k death metalu. Thrashová agresivita primárně nesměřovala k rychlejším výjezdům, ale měla hutný povětšinou střednětempý výraz. Kytary nezahálely a nepřetržitě dodávaly hudbě melodický ksicht. Na kontě toho kapela moc nemá, tak asi zazněly všechny tři minutové skladby z jejich tvorby včetně titulní skladby z alba „Prachy“. Nijak závratná divočina to nebyla, ale i tak můžu říct, že to bylo dobré vystoupení. Koneckonců kytarista/vokalista v jedné osobě průpovídkami pobavil méně početné fans.

EPIDEMY už jsem měl čest vidět, ale je to už předlouhá doba, a proto si již nepamatuji, jaký na mě udělali dojem. Z čehož můžu usoudit akorát jediné, že o jejich existenci vím léta, ale jejich produkce jde mimo mě. Pánové to taky sázeli na thrashovou notu, ale tentokrát to tlačili více do heavymetalových vod. Nicméně mi trochu připadalo, že hudba byla tak nějak ve stejném mustru (aspoň mi to připadalo po druhě třetině koncertu), ale že by mě úplně nebavila, to zas nemůžu říct. 

F.O.B. jsem naposled viděl před čtyřmi léty na festu Týnecký mazec, a to stál za mikrofonem ještě Marek Dostál. Jo, těch změn, nejen za mikrofonem, jsem měl možnost u kapely pozorovat řadu, ale pořád jsou to ti F.O.B., které mám rád. Tady se změna na koncertu nikterak nepodepsala. A vlastně tím naznačuju, že mé první setkání s novým zpěvákem Filipem Škobisem se mně pozdávalo a bylo fajn. Nebylo si možné nepovšimnout, že šly tak trochu stranou skladby, kde předchozí zpěvák uplatňoval i vyšší (zpěvnější) polohy hlasu; nynější set zůstal převážně u skladeb, kde převažoval tvrdý growl. I když se dá přizpůsobit cokoliv, jako třeba „Phenomenom Causing Suicide“ z oblíbeného alba „Reap What You Sow“, který zazněl v úvodní části koncertu. A protože jsem flink a skladby z posledního alba „Outside the Palace Walls“ ještě stále nemám pořád něnaposlouchané, tak jsem si užíval koncert, jako kdybych F.O.B. viděl a slyšel poprvé. Mám dojem, že pro mě byla dobrá půle jejich setu zcela nová. Velmi jsem si koncert užil a kompletní kapele velký palec nahoru za moderně znějící a melodiemi opředený death(core)metalový nářez.

Fotky zde


Zveřejněno: 20. 03. 2024
Přečteno:
367 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář